петък, 08 ноември 2019, 12:00 ч.

"Модернизиране" или хербаризиране на БА?

Каракачанов дава милиони за ръждясали холандски гемии от Втората световна война

BNews.bg

Каракачанов дава милиони за ръждясали холандски гемии от Втората световна война

След 40 годишните F16, сега купуваме и 68 годишни ръждясали кораби от Холандия.

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия. Те са втора ръка, всъщност са "доста втора ръка" - по-новият е на 68 години, а по-старият - на 72. В Холандия те са бракувани и са предвидени за претопяване за старо желязо.

На днешното заседание на Mинистерски съвет беше одобрен проект на договор между двете правителства за закупуване на корабите за сумата от 1 996 000 евро без ДДС.
Придобиването на минните ловци ще допринесе за повишаване на способностите на българските военноморски сили за изпълнение в пълен обем на задълженията за провеждане на противоминни операции за осигуряване безопасността на корабоплаването в морското ни пространство в мирно време, както и за успешно изпълнение на военновременните задачи в национален и съюзнически формат в НАТО и ЕС, посочват от Mинистерски съвет.

Съгласно Закона за международните договори с одобряването на проекта на договор за закупуване на двата кораба правителството упълномощава министъра на отбраната да проведе преговори и да подпише договора при условие на последваща ратификация от Народното събрание на Република България, съобщи News.bg.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Со керез со булгарез - 11:58, 08 ноем.

    А за възстановяването и поддръжката им ще се бъркаме с десетилетия със суми 10 пъти по-големи от сегашната им покупна "стойност"! И съответно комисионните ще текат ежемесечно, както и изънредни за Коледа и Великден!

Напиши коментар

Коментари