събота, 09 ноември 2019, 10:00 ч.

Кариерата й приключи

Ходът на Борисов изхвърля Каназирева от политиката

BNews.bg

Ходът на Борисов изхвърля Каназирева от политиката


Който предложи Каназирева за областен управител, той знае защо го прави. Освен офертата от МС, явно областната управителка от ГЕРБ е получила друго телефонно обаждане от някого, но не с оферта, а със заповед да приеме назначението. Този, който и заповядва, явно е бил досегашният спонсор на политическата и кариера. Кариерата й приключи.

"Тя е в политическа партия ГЕРБ още от самото начало“. Така Бойко Борисов коментира назначаването й за областен управител на Пловдив. И напълно смъкна маската на опозиционност, с която се прикриваше Каназирева, пише plovdiv24.

Борисов никога не казва нещо, особено за политически назначения, с което да не преследва определена цел. Той ясно каза и на избирателите на Каназирева – гласувахте за ГЕРБ. Но и преди да го направи, самата Каназирева беше достатъчно изплашена от назначението си за областен управител.

В първите си интервюта тя не изглеждаше никак ентусиазирана, напротив – беше ужасена, личеше и по погледа й. Каназирева разбра какво се е случило с този ход на Борисов – че собственоръчно е подписала политическата си смърт.

Гениален ход на Борисов, с който изхвърля Каназирева от политиката. Това е очевидно. Политолог употреби израза "политически фалит“, след като е приела назначението.

Постът на областен управител е с декоративни функции и те държи встрани от градската политика и не само. Единственото, което е в правомощията ти, е да се запознаеш с кметовете на общините в областта и да се правиш, че с нещо можеш да им помогнеш. Можеш да върнеш решение на някой ОбС и толкова. Можеш да се снимаш и с премиера, ако дойде в района на инспекция. Това е новото положение на Дани Каназирева.

По-важното е, че след изтичане на мандата – година и няколко месеца, Каназирева не може повече да твърди, че е алтернатива на каквото й да било. Това беше нейното политическо битие досега – да твърди, че е алтернатива. С един замах Борисов отне и последната надежда на Каназирева, че може да е фактор в пловдивската политика.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари