събота, 09 ноември 2019, 13:00 ч.

Напълно полудели след загубата на местните избори

Нинова и Добрев в опит да вземат главата на Калоян Паргов

BNews.bg

Нинова и Добрев в опит да вземат главата на Калоян Паргов

Корнелия Нинова и Николай Добрев напълно са полудели след загубата на местните избори и предстоящата разправа с тях от страна на цялата партия, включително и на спечелилите червени кметове.

В паниката си, че ще бъдат остро атакувани и тъй като вече се искат оставките и на двамата, в петък вечерта - съвсем по живковски - двамата са се опитали да отстранят лидера на столичните социалисти от председателския пост в София с помощта на местната им марионетка и напълно неадекватна, но правоверна на ръководството социалистка Ана Янева, чиито личен рейтинг е под точката на замрзване.

Изумената столична организация дори не можела да проумее какво й се случва, тъй като на местните избори тя не просто изпълни повелята на ръководството да удвои резултатите си от предишния вот, а дори надхвърли този параметър, като ги направи от 6 на 15. Формалният предлог вероятно е бил загубата на Мая Манолова, която БСП подкрепи по искане на столичната организация. А може би и подкрепата, която социалистите дадоха на втори тур за районните кметове на ДБ и спечелиха само едно място.

Въпреки това обаче Янева оказала нечовешки натиск върху структурата под диктовката на Нинова и Добрев, но номерът не минал. Столичните социалисти препотвърдили доверието си към Паргов с 8 на 6 гласа и 1 "въздържал се", което означава че всъщност софийският лидер на БСП е оцелял на поста само с 1 глас, въпреки значително по-високия си рейтинг от двамата начело на столетницата.

Корнелия Нинова е в див ужас, че след окончателното елиминиране на провалената Мая Манолова от битката за лид4ерството на БСП, Паргов се превръща в единствения реален силен неин конкурент и явно бърза да го дискредитира и отстрани преди старта на номинациите за председател на БСП.

Междувременно стана ясно, че изплашената до смърт лидерка от вече поисканата ѝ оставка първо отмени предвиждания за днес - 9 ноември, пленум на Националния съвет на БСП. После отмени и банкета, който бе замислила да проведе в София с новоизбраните кметове на партията, ръководството и парламентарната ѝ група и накрая стана ясно, че всички тези мероприятия ще бъдат слети следващата събота на заседание на Националния съвет.

В същото време вътрешната опозиция на провалената лидерка направи разгромяващ анализ на изборната загуба на БСП на местния вот с искане за оставките на Нинова и Добрев и вече би трябвало да го е внесла в деловодството на "Позитано" 20, за да бъде разгледан на първото заседание на Националния съвет на БСП след местните избори.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • В този сайт се публикуват алабалистики - 20:20, 11 ноем.

    Бареков се усъвършенства в каканиженето на тъпотии. Едно осрано глупаче, който си върти гъзлето във всички посоки, от гдето може да падне аванта. Но... ни аванта пада ни политически успех. Всеки разбра що за ако е.

  • Каназирева - 12:31, 10 ноем.

    Съгласна съм! :)

  • Дани - 16:24, 09 ноем.

    Боже, Боже! Нинова била изплашена до смърт?! Явно не я познавате достатъчно. Яд ви е, че е интелигентна и умна, и че Бойко, пък и вие не можете да се сравнявате по интелкт с нея. Личи си злонамереността ви и нескопосаните напъни да я уязвите, но ... всуе се хабите. Нинова е боец и ще продължава бавно и полека до победната цел.

Напиши коментар

Коментари