неделя, 17 ноември 2019, 16:00 ч.

Българският президент

Радев посочи причините, тласнали България към материална и духовна бедност

BNews.bg

Радев посочи причините, тласнали България към материална и духовна бедност

Снимка: Канал 3

Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност".

Това написа президентът Румен Радев в профила си във "Фейсбук" по повод 30 г. от прехода.

Осъзнахме, че промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение", пише още той.

Според него страната ни е направила важен геополитически избор, но това не е успяло да постави трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Поради тази причина, според него, политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани.

"Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни", алармира той.

Радев вярва, че трябва да се вземат решения, които отговарят на съвременните реалности, а през последните години израснаха поколения, които не се интересуват от стари идеологии.

"Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи", призова той.

Румен Радев посочи и рецептата България да се превърне в нормална европейска държава с висок стандарт и качество на живот.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари