понеделник, 11 ноември 2019, 15:29 ч.

На пленума на ВСС

Цацаров ще гласува отново за Гешев в четвъртък и очаква "обозримо" срок в поведението на Радев

BNews.bg

Цацаров ще гласува отново за Гешев в четвъртък и очаква "обозримо" срок в поведението на Радев

"Аз за моя глас не очаквам никакви изненади. Ще гласувам отново "за", разкри Цацаров.

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и зам.-главният прокурор Иван Гешев проведоха среща с Национално дружество "Традиция". Колекционерите на оръжия реликви са, които правят възстановки на историчесик събития, са притеснеени, че ценните им антики могат да бъдат отнети. Маринов беше категоричен, че от дружеството могат да очакват единствено подкрепа и той е запознат с тяхната дейност.

"Операцията е извършена по една международна операция "Пандора" за контрол на оръжията и боеприпасите. Тази операция не е насочена към дружество "Традиция", а към конкретни сигнали", добави той и успокои страстите.

"В голяма част от сигналите не са установени нередности", уточни вътрешният министър.

"Ние с дружество "Традиция" сме на една страна", коментира и главният прокурор Сотир Цацаров.

"В четвъртък има насрочен пленум на ВСС и дневният ред вече е определен. Първа точка ще бъда запознаването с указа и втора точка е повторното гласуване. Конституцията не допуска ново изслушване, а само повторно гласуване", обясни Цацаров по повод върнатия от Румен Радев указ за назначаване на нов главен прокурор.

"Защо трябва да третираме направеното от президента като политически натиск? Колкото и нелогично да звучи, той направи това, защото е президент. Конституцията му дава това право. Чест му прави, че той мотивира връщането на указа, въпреки че Конституцията не го задължава да го направи", коментира главният прокурор.

"Аз за моя глас не очаквам никакви изненади. Ще гласувам отново "за", разкри Цацаров.

"Не очаквам да се стигне до криза, но първо трябва да изчакаме да видим какво ще стане в четвъртък. Ако отново има 17 гласа "за", Конституцията задължава президента да подпише указа. Както досега беше спазена Конституцията, очаквам това да стане и за в бъдеще. Протакването на нещата не е решение. От работата на президента се вижда, че той действа в обозрим срок"

"Г-н Панов заяви, че едната институция е президентската. Попитайте го вие коя е другата, най-вероятно същата", заяви главният прокурор на въпрос от журналистката от БНР Силвия Великова в кои две сгради се избират тримата големи в съдебната власт. "Мисля, че отговорих на въпроса ви, за да не стигаме дотам кой избира директора на радиото и кой премества журналисти там", отсече Цацаров.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари