сряда, 13 ноември 2019, 15:13 ч.

Аристократ по природа

Братът на Иван Гешев е началник на охраната на Румен Радев

BNews.bg

Братът на Иван Гешев е началник на охраната на Румен Радев

Негови подчинени припомнят, че Георги Гешев, който е изявен каратист, е бил плътно и до президента Георги Първанов.

Аристократ по природа, интелигентен мъж, който държи на думата си, с ясен и изключително подреден и премерен изказ - така го описват колегите му. Именно от тях Гешев е сочен за образец на служител в системата. Вероятно това е и причината той да е в центъра на единствения филм, сниман досега за НСО, по повод кръгла годишнина на службата.

Негови подчинени припомнят, че Георги Гешев, който е изявен каратист, е бил плътно и до президента Георги Първанов. Дългогодишната му успешна кариера не се дължи на израстването на брат му в прокурорската йерархия. Напротив - неговият пробив в системата е в годините, когато Иван Гешев работи още като редови служител. 

Парадоксът тук е, че точно Румен Радев, за чиято сигурност се грижи Георги, отказа да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Сред мотивите на държавния глава за своето решение е това, че е номиниран само един кандидат за обвинител №1, което отнемало престижа и легитимността на главния прокурор. Радев подчерта, че очаква истинско състезание за високия пост, което няма нищо общо с любопитния факт, че братът на Иван Гешев е шеф на охраната му.

Докато бъде избран нов главен прокурор, а и след това основната отговорност за сигурността на президента ще продължи да носи шефът на охранителите му Георги Гешев.

Източници: "Галерия", "24 часа"

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Смешеви - 14:52, 14 ноем.

    Не всяко куче е Караман!

  • Смешеви - 14:51, 14 ноем.

    Не всяко куче е Караман!

  • ГЕШЕВИ - 18:44, 13 ноем.

    Лиляна ГЕШЕВА (екс-шефка на секретната секция на РУМНО, изнасяща чрез екс-полк. Яни Янев секретни материали за руското ГРУ през 2000-2001г.) има ли нешо общо с следващия главен прокурор Иван ГЕШЕВ и брат му УБО-гавазина Георги ГЕШЕВ?! А и имат ли нещо общо с полицая Никола ГЕШЕВ?! Фамилията ГЕШЕВ не е масова в България! А някой да каже какви са предците и фамилията на ГЕШЕВИ?! Че са били правоверни комунисти е ясно - в РУМНО, МВР-школата и в УБО не се приемат (-ха) "съмнителни", още по-малко в прокуратурата и НСО!

Напиши коментар

Коментари