понеделник, 18 ноември 2019, 9:00 ч.

Услугата е по-бърза и без излишна бюрокрация

Лизингът на земя от „Агрион“ – по-предпочитан от банков кредит

BNews.bg

Лизингът на земя от „Агрион“ – по-предпочитан от банков кредит

„Агрион Финанс“ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението.

„Как да финансирам бизнес идеите си, без да минавам през тромави процедури?“. „Мога ли да получа желаната от мен земя, без да плащам накуп парите за нея?“ „Има ли кредитираща институция, на която да плащам тогава, когато имам приходи?“

Това се пита всеки земеделски производител, който обмисля разширяване на бизнеса си или търси изгодни условия, за да обезпечи следващата стопанска година. 2/3 от арендаторите търсят поне 200 000 лв. назаем, за да могат да оцеляват и да се развиват техните стопанства, сочи национално маркетингово проучване в цялата страна Отговор на всички тези въпроси дава кредитиращата институция „Агрион Финанс“.

За да стимулира фермерите и да подпомогне тяхната дейност, дъщерната компания на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион“, предложи на пазара още по-гъвкави условия при лизинг на земеделска земя и по-ниска лихва.

Според същото проучване, за над половината от арендаторите, „Агрион“ е предпочитаният партньор и се ползва с най-голямо доверие сред небанковите институции, предоставящи лизинг на земя. Предишно изследване показа, че компанията е предпочитан партньор на над 75 на сто от собствениците на земя „Основен приоритет на „Агрион“ е подпомагането на малките и средни земеделски производители и затова решихме допълнително да облекчим процедурата и да съкратим сроковете и при кандидатстване за финансиране“, казаха от компанията.

Дружеството отпуска до 100% от размера на пазарната оценка на земята, обект на лизинга. Ако цената на избрания терен съвпада с оценката, на лизингополучателя не се налага да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга.

Това е сериозно облекчение за по-малките и средни земеделци, за които осигуряването на самоучастието често е сериозно предизвикателство, категорични са експертите. Лихвата е чувствително намалена, което спестява много пари на фермерите.

Според същото проучване, за над половината от арендаторите, „Агрион“ е предпочитаният партньор и се ползва с най-голямо доверие сред небанковите институции, предоставящи лизинг на земя. Предишно изследване показа, че компанията е предпочитан партньор на над 75 на сто от собствениците на земя.

Сериозно облекчение за фермерите е и изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател. „Агрион Финанс” може да разсрочи изплащането на земята за период до 10 години, като в зависимост от финансовите потоци на клиента си, вноска може да се плаща дори само веднъж годишно.

„Агрион Финанс“ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от дохода на физическото лице, а се определя от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес.

Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота. Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес www.agrion.bg/finance/, на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на дружеството в цялата страна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари