четвъртък, 14 ноември 2019, 16:00 ч.

По подозрение за трафик на хора

Полицията в Лондон освободи 29 румънски робини

BNews.bg

Полицията в Лондон освободи 29 румънски робини

адържаните са организирали условия за „модерно робство“, проституция и престъпления, свързани с твърди наркотици и огнестрелни оръжия.

Лондонската полиция задържа 17 души по подозрение за трафик на хора и освободи 29 румънки, държани под робство от групата, съобщи БГНЕС.

"В резултат на няколко нападения в ранната сутрин бяха задържани 17 души - 14 мъже и 3 жени - по подозрение, че са членове на международна престъпна група, занимаваща се с нелегален превоз на хора. Акциите бяха извършени по 16 издадени заповеди в няколко района на Лондон", се казва в съобщението на Скотланд Ярд.

Задържаните са организирали условия за „модерно робство“, проституция и престъпления, свързани с твърди наркотици и огнестрелни оръжия.

„Откритите от полицията на адреса жени са на възраст от 20 до 40 години. Всички са транспортирани на безопасно място. Задържаните са под полицейски арест в централен Лондон," се казва още в изявлението на полицията.

Операцията е проведена съвместно с румънската полиция, румънското посолство във Великобритания и Европол.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари