четвъртък, 14 ноември 2019, 17:00 ч.

459 гласа „За”

В Германия приеха закон за задължително ваксиниране на децата срещу морбили

BNews.bg

В Германия приеха закон за задължително ваксиниране на децата срещу морбили

Бундестагът прие мярката с 459 гласа „За” срещу 89 „Против” и 105 "Въздържали се"

Днес долната камара на германския парламент прие закон, с който ваксинирането срещу морбили става задължително за прием в детски градини и училища от 1 март догодина, предаде БТА.

Бундестагът прие мярката с 459 гласа „За” срещу 89 „Против” и "Въздържали се".

Законът ще задължи родителите да удостоверяват, че децата им са ваксинирани, за да бъдат приети в нова детска градина или училище. Ако не го направят, може да им бъдат наложени глоби до 2500 евро.
Децата, които вече са записани в детска градина или училище, ще трябва до 31 юли 2021 г. да удостоверят, че са ваксинирани.

"Защитата от морбили е защита на децата", каза здравният министър Йенс Шпан. Той добави, че законът ще важи и за всички служители на детски градини, училища, здравни заведения и центрове за настаняване на кандидати за убежище.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари