петък, 15 ноември 2019, 16:30 ч.

Проучване

Психично разстройство ли е пристрастяването към онлайн пазаруването?

BNews.bg

Психично разстройство ли е пристрастяването към онлайн пазаруването?

Германски учени настояват, че е така.

Германски психотерапевти настояват пристрастяването към пазаруването в интернет да бъде признато за психично разстройство, защото има особени симптоми, съобщи БТА.

Обсесивното пазаруване е познато на специалистите от десетилетия. То обаче придобива нови мащаби в ерата на интернет и вече засяга всеки 20-и човек. Хората, които са пристрастени към пазаруването в интернет, в крайна сметка натрупват покупки, могат да задлъжнеят, карат се с близките, губят самоконтрол, крият се. Това се отразява на психиката им, стават по-неспокойни, могат да се депресират, обясниха учените от Хановерското медицинско училище. Затова обсесивното пазаруване в интернет трябва да бъде признато официално за заболяване.

Учените обобщават наблюденията си от 122-ма пациенти, потърсили помощ за пристрастяване към пазаруване в интернет.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Премена Бозаджиян - 17:50, 15 ноем.

    От личен опит знам, че прекомерното пазаруване е болест, а онлайн пазаруването е още по-опасно, защото е много улеснено. Така че, драги приятели, не чакайте с лечението, докато къщата ви се задръсти от кутии и банковата ви сметка е все на минус. Тогава обикновено е късно.

Напиши коментар

Коментари