събота, 16 ноември 2019, 14:57 ч.

Официално

КЗК е потвърдила избора на концесионер на летище София

BNews.bg

КЗК е потвърдила избора на концесионер на летище София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е оставила без уважение жалбите на четиримата класирани на задни позиции претенденти да вземат на концесия летище София срещу избора на консорциума "Софт Кънект" за частен оператор на аеропорта, съобщава "Свободна Европа"

Според антимопонолния орган техните претенции са неоснователни, решението обаче може да се обжалва в 14-дневен срок през тричленен състав на Върховния административен съд, съобщи Медиапул. 

На 17 юли министерството на транспорта   реши да отдаде 35-годишната концесия на столичното летищена френско-германския консорциум "Соф Кънект" с водещ партньор парижкия инвестиционен фонд "Меридиам" и партньор оператора на летището в Мюнхен - "Флугхафен Мюнхен".

Отхвърлените кандидати за концесионери на летище София обжалваха решението за отдаване на най-голямото летище в България на консорциума "Соф Кънект".

Консорциумът предложи годишно концесионно възнаграждение от 24,54 млн. евро (трето по размер сред кандидатите) или 32% от размера на общите приходи от всички дейности за текущата година (второ по размер) и обеща най-малко инвестиции от всички петима кандидати - 608 млн. евро.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари