неделя, 17 ноември 2019, 13:00 ч.

50 лева глоба и месец без книжка

ПОРЕДЕН БГ АБСУРД! Тол система няма, но вече събира глоби на пътя

BNews.bg

ПОРЕДЕН БГ АБСУРД! Тол система няма, но вече събира глоби на пътя

Тол системата все още е в проект и пускането й бе отложено за 2020 г., но нейни служители, които в бъдещето ще контролират плащането на таксите за магистралите, вече глобяват нищо неподозиращи водачи. 

50 лева глоба и месец без книжка е наказанието на шофьор, който отказал да покаже личните си документи и тези на колата на служители на бъдещата тол система. 

Той е санкциониран от Пътна полиция - Шумен, след което е обжалвал в Районен съд, но магистратите потвърдили наказанието. 

На 26 юни около 17.35 часа край село Ивански бил спрян Голф с шуменска регистрация от служител на Националното тол-управление. Той се легитимирал и поискал от шофьора да му представи необходимите документи за проверка – свидетелство за регистрация, книжка и документ за самоличност.

Водачът обаче отказал да представи поисканите от проверяващите документи и напуснал мястото на проверката. Последвала докладна записка до началник сектор „Контрол и правоприлагане“ във Варна, стигнала впоследствие и до областната дирекция на МВР.

На 12 юли шофьорът бил поканен да се яви в КАТ и му бил написан акт за това, че отказал да изпълни указания на контролни органи, каквито били тол служителите на бъдещата система. 

Въпреки жалбата, магистратите потвърдили санкцията от 50 лева и 1 месец лишаване от книжка. Решението все пак не е окончателно и подлежи на касационно обжалване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари