неделя, 17 ноември 2019, 17:00 ч.

Постъпката на Радев определя като груба грешка

Проф. Близнашки: Гешев се ориентира правилно към проблемите на организирата престъпност

BNews.bg

Проф. Близнашки: Гешев се ориентира правилно към проблемите на организирата престъпност

„В съдебната система можем да усетим справедливост, ако се стигне до посочване на виновните за някои от най-тежките престъпления. Мисля, че Иван Гешев се ориентира в правилна посока към новите проблеми, които се пораждат от организирата престъпност. Не тръгна да води дебат къде е мястото на прокуратурата и тн. Това дава надежда, че той ще се захване с работа, а няма да тръгне по пътя на някои други съдебни магистрати“. Това заяви в ефира на „Неделята на NOVA“ проф. Георги Близнашки, министър-председател на България в периода август-ноември 2014 г. 

Той коментира и решението на президента да върне указа за избор на Гешев. „Румен Радев направи груба политическа грешка като върна кандидатурата на Гешев, без да се мотивира. Действието беше посрещнато негативно от хората, които протестираха срещу главния прокурор. В президентството дойдоха хора, които нямат представа от демократична политика. Те подвеждат президента и го тласкат в погрешна посока“, смята Близнашки.

ВСС избра повторно Иван Гешев за главен прокурор (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Усещането за недостатъчна справедливост ще ни съпровожда много дълго. Всичко, което се случи, създаде обществен отзвук. Преразпределението на националното богатство остана в полза на определени обществени среди. Формира се една олигархия, която се държа доста арогатно. Много неща бяха направени за страната ни, но можеше и още. Затова България продължава да изостава“, поясни Георги Близнашки.

Реакции и коментари след отказа на президента да подпише указа на Гешев (ОБЗОР)

Той коментира и протестите против Гешев. „Ситуацията е абсурдна. Протестира се срещу правителството, което сме излъчили, за да управлява обществените дела. Изборът на главен прокурор не се отнася към онези аспекти на дейността на държавата, които предполагат политически протести. Целта им е да се парализира дейността на държавното обвинение. Залогът е огромен, става дума за онези 5-6 милярда, свързани с КБА. Тепърва ще научаваме подробвости около тези събиитя от преди няколко години“, поясни Близнашки.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Анти-Кешев - 23:13, 17 ноем.

    Аз съм прост шофьор и не мога никак да си обясня колко малоумна или моментно умопомрачена трябва да е била професионалната гилдия, извадила като единстввен кандидат за главен прокурор един тъп милиционер с жалка професионална биография, какъвто е Ибан Kешев. Ако той е едноокоят сред слепците, да им пикам на префърцунената гилдия!

Напиши коментар

Коментари