неделя, 17 ноември 2019, 21:15 ч.

Нено Димов маша на грабежа

За първи път от век правителство в лицето на ГЕРБ и ВМРО отхапа парцел от Природен Парк Витоша над София

BNews.bg

За първи път от век правителство в лицето на ГЕРБ и ВМРО отхапа парцел от Природен Парк Витоша над София

Подставено лице на небезизвестен крими бос получава златна хапка от природен парк Витоша. Министър на ВМРО и ГЕРБ си плю на сурата и откъсна осем декара от природата, за да може да се строи в парка. Раздават като за последно и посягат на чистия въздух и бъдещето на децата ни. Досега никой и през царско време и по байтошовско не си позволи да краде от гората и да я сече. Псевдо патриотите в агонията на своето крадливо управление посегнаха и на най-святото ....”хубава си моя горо” пееше поетът. Министърът на доносника на ДС Каракачанов унищожи и това.

Инициативата "Зелени закони" на Сдружение за изследователски практики внесе жалба срещу отнемането на 10 декара от територията на Природен парк “Витоша”. За първи път в историята на парка, създаден през далечната 1934 г., площта му се намалява.

Според тях решението облагодетелства собствениците на два имота на територията на парка. Според публикации в пресата по-големият от двата имота (7,9 декара) е собственост на певицата Белослава. Интерес за изключването на този имот от границите на парка има от години, но това е било отказвано от всички досегашни министри на околната среда. Нено Димов обаче издава такава заповед, която след протести на природозащитници, отменя. Днес обаче тя отново е на дневен ред, след като съдът не признава оттеглянето на заповедта. 

Заповедта на министър Димов нарушава и на Закона за защитените територии, който постановява, че опазването на природата в защитените територии има предимство пред другите дейности в тях.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кирил - 13:31, 18 ноем.

    Какво е виновен министър Димов за решение на ВАС? Защо прокопиевците от "Зелени закони" не протестират срещу ВАС и не искат оставки на съдии?

Напиши коментар

Коментари