понеделник, 18 ноември 2019, 10:30 ч.

По сценарий

Псевдопатриотите от ВМРО и НФСБ се разцепиха в Пловдив заради подлагането към ГЕРБ

BNews.bg

Псевдопатриотите от ВМРО и НФСБ се разцепиха в Пловдив заради подлагането към ГЕРБ

Пишман войводата Славчо Атанасов традиционно избяга от Пловдив и предпочете депутатската софра в столицата.

След като се разцепиха и в София Патреотите останаха обединени и в Пловдив само за ден.

Мижавата им група от петима намаля до трима, след като двамина се отцепиха. Избягалите от пробитата лодка псевдопатриотите обвиниха ВМРО в традиционния си слугинаж към ГЕРБ.

Пишман войводата Славчо Атанасов традиционно избяга от Пловдив и предпочете депутатската софра в столицата.

Пловдивчани отново останаха измамени. 80% от тях не подкрепиха никого на изминалите избори. Вакуумът под тепетата за истинска опозиция вече е огромен след предателствата на одиозната Дани Каназирева и шепата съветници от псевдопатриотите, които се мушнаха очаквано в пазвата на Борисов.

Слави Георгиев и Костадин Гаров ще бъдат независими общински съветници и няма да влизат в групата на Патриотите. Така тримата съветници на ВМРО – Стефан Послийски, Димчо Петров и Иван Црънчев, могат да си съставят своя група, освен ако правилникът за работа на Общинския съвет не бъде променен и не бъде вдигнат прагът за образуване на глупа, който сега е от трима души.

„Днес взех решението да бъда независим общински съветник и да не членувам в политически представени групи в Общински съвет – Пловдив. Считам, че свободата да взимам сам решенията си, независим от групови решения, ще е с по-голяма тежест за интересите на Пловдив и пловдивчани. Пожелавам успех на всички колеги. Нека всички сме подвластни на принципите си, свободата и закона“, написа Слави Георгиев във фейсбук.

Неофициално причината за разцеплението е завоят на ВМРО към управляващите, който ясно се видя на при избирането на председател на Общинския съвет на тържествената сесия в понеделник след клетвата. Тогава недействителните бюлетини, в които не беше отбелязан нито вот за Александър Държиков от ГЕРБ, нито за Веселка Христамян от ДБ, бяха само 9. 7 от тях бяха на съветниците от БСП, другите 2 – на Слави Георгиев и Костадин Гаров.

Ако ВМРО поддържат курс на подкрепа към управляващите, опозицията в този мандат ще е твърде крехка – въпросните 9 съветници от общо 51 и евентуално четиримата съветници на Демократична България. БСП заявиха твърд опозиционен курс на клетвата, дали ще го следват, предстои да се види. В предишния мандат опозиционността на БСП беше по-скоро декларативна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари