понеделник, 18 ноември 2019, 12:00 ч.

Проф. Радослав Гайдарски:

Трябва да има наказани лекари за починалото 3-годишно дете

BNews.bg

Трябва да има наказани лекари за починалото 3-годишно дете

Трябва да се види кои са лекарите, които с лека ръка са отхвърлили детето.


Моите съболезнования към родителите. Случилото се не може да се върне. Трагедията е голяма, защото за тези родители това е единственото дете. Това каза проф. Радослав Гайдарски по БТВ.

Тук не става въпрос да се повярва, че детето е болно, а всеки който го е видял, ако са достатъчна кондиция и квалификация, е трябвало да разберат, че става дума за нещо сериозно. Учудвам се как е възможно това да стане. Ние сме от малкото страни с лесен достъп на всеки болен до всяка болница. Не съм чул дете да бъде върнато от преглед. Става дума за малко дете, което не може да разкаже за болката си. В модерните болници на Запад се чака с месеци. Тук не е така.

Не съм виждал някой да не приеме дете, защото леглото било запазено. Трябва да се види кои са лекарите, които с лека ръка са отхвърлили детето. Уникален случай, казвам ви. Тук става въпрос за слаба квалификация на приемащите доктори.

Отсъства реципрочност на отношение. Създава се пропаст между лекари и пациенти. По този случай трябва да се види от какво е починало детето, да се види кои са лекарите и да се вземат мерки. Има недоверие между лекари и пациенти. Смятам, че ще има наказани по този случай.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари