понеделник, 18 ноември 2019, 19:30 ч.

Ексклузивно в Bnews

Кабеларката "Евроком" наложи брутална цензура на Бареков и Байрактаров! Спира предаването им!

BNews.bg

Кабеларката "Евроком" наложи брутална цензура на Бареков и Байрактаров! Спира предаването им!

Днес точно след десет години и 100 места по-надолу в класациите по свобода на словото също получих СМС без никакви мотиви от гаулайтера на кабеларката “Евроком”, че предаване “Бареков и Байрактаров без цензура” повече няма да има.

Случи се и това. Дежавю с точно десет години разлика. През 2009 година на 10 ноември бях уволнен с един СМС от тогавашния гаулайтер на новините в БТВ г-жа Люба Р. без никакви аргументи само с мотив, че ми била “обидена” и съм бил “предател”. Напуснах бтв със статута на най-рейтингов водещ. На кога и как съм бил предател и как съм обидил госпожата не ми беше обяснено.

Днес точно след десет години и 100 места по-надолу в класациите по свобода на словото също получих СМС без никакви мотиви от гаулайтера на кабеларката “Евроком”, че предаване “Бареков и Байрактаров без цензура” повече няма да има. Отново с мотив, че някой бил “обиден”. Въпреки нарушаването едностранно от телевизията на подписания договор с едномесечно предизвестие, въпреки високия рейтинг. Без мотив.

Как така една кабеларка, която видимо едва свързва двата края, която предава с допотопна техника, се отказва еднолично и изведнъж без предупреждение от гарантиран месечен приход от над 15 хиляди лева, които влизаха от нашата партийна субсидия по сметките и за да има предаване? Всичко това с договор, фактури и платени данъци.

Със студио, което изработихме и платихме ние, а не телевизията. С предаване, което изцяло финансираме и като външни снимки и като монтаж и като излъчване.

Въпреки високия рейтинг и качество за стандартите на тази телевизия. Въпросът е един, а отговорите може да са много. И понеже такива липсват, липсва и комуникация, идва ред на слуховете.

А слуховете мълвят, че едър политик от “малкия” коалиционен партньор в управлението е изсипал щедри пачки, за да бъде сваленото неудобното за него предаване.

Слуховете из кулоарите на самата телевизийка сочат, че известен олигарх-дисидент е изсипал половин милион пак в куфарчета, за да няма “Бареков и Байрактаров без цензура” и за да се разчисти терен за верен нему водещ, който да се вихри заедно с ЛК и СД в същия ефир в негов личен интерес.

Фактите показват, че зрителите няма да видите поредното издание на нашето предаване утре, вторник, от 21 часа.

Вие няма да видите края на разследването за продажбата под масата на българските паспорти от родни политици. Вие няма да видите втората част на разследването на колегата Байрактаров за странните действия и възможни злоупотреби на евродепутата Ангел Джамбазки. Няма да видите пълното разследване за Митко за несъществуващата фондация “Спаси София” и как потънаха парите на дарителите на новоизгрялата звезда Борис Бонев за личната му политическа и изборна кампания.

Няма да видите пълното разследване как в миналия мандат на Столичния общински съвет съветници от всички партии, включително от “опозицията”, са замезвали тлъсто от общинската софра по 4 бона на месец (това прави по 200 бона за целия мандат) само от синекурни постове в бордове и надзорни съвети на общински фирми.

Ето в част от тези факти може да се крие внезапното и без обяснение спиране на нашето предаване. Очевидно не съм желан. Като журналист с 30 години опит на най-високо ниво и като баща на четири деца и аз започвам да си задавам въпроси.

След като за мен няма отдавна място в големите телевизии, профилът ми във ФБ е перманентно блокиран от “докладчици”, а сега ме гони и последната кабеларка, има ли за мен място въобще в България? Цензура ли. Не! Става въпрос за нещо много по-страшно.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • @ Дичо - 15:34, 19 ноем.

  Костинбродската афера беше всъщност Костинбродския блъф, който в "деня за размисъл" трябваше да откаже максимален брой антикомунисти да гласуват зa ГЕРБ и така да мине номерът, че ГЕРБ и БСП имат близки изборни резултати и БСП може да състави правителство. И номерът сигурно щеше да мине ако БСП не се беше скоро издънила посредством избора на дебелото за шеф на ДАНС. Hямаше как да не отшуми безрезултатно костинбродския блъф при положение, че всички бяха в кюпа: и Дудука, и Мая, и самият премиерин-Слънце. Дудука и Мая си получиха наградите "Оскар" за добре изиграните комедийни роли (той стана евродепутат, а тя омбудсмамaн), а премиерина-Слънце няма нужда от награди, защото той си е наградa по дефиниция.

 • Дичо - 13:28, 19 ноем.

  Жалко за последните ти разкрития, но ти в последствие се отричаш от тях. Какво стана с Костинбродската афера? Нали ти ужким я разкри, после като отшумя, се отдалечи от нея, все едно нямаш нищо общо и остави Мая сама да се бори с ламята.

 • Премена Бозаджиян - 13:02, 19 ноем.

  Барековите медийни изяви обикновено имат привкус на разчистване на лични сметки. Това прави например горната статия отчасти неразбираема, трудносмилаема. Примери: Бареков говори за "тогавашния гаулайтер на новините в БТВ г-жа Люба Р." После за "гаулайтера на кабеларката “Евроком”", без да споменава името му/й. Публиката иска обаче да знае кой е той или тя. Освен това когато се пише следното "(...) водещ, който да се вихри заедно с ЛК и СД в същия ефир", аз не мога да гадая кои са ЛК и СД, но ако авторът е написал статията за средностатистическия читател, а не само за собствения си кръг от познати, той трябва да изпише целите имена на ЛК и СД. Сега за предаването: гледах го почти всяка седмица, макар да знаех, че не предлага никаква гледна точка извън тази, която обилно се сипе от канал 3, особено в събота и неделя късно следобед. Разликата обаче е, че при Беновска политическото е примесено с комичното, докато при Бареков и Байрактаров има винаги някаква нотка на обиденост и преиграна плачливост, които, прибавени към отсъствието на алтернативни гледни точки и събеседници, правеше предаването монотонно и скучно. Пусках си го като фон само докато гладех голямо пране. Разбира се, жалко е да спрат предаване, което започна да проявява инвестигативност (например разплитането на чорапа Борис Бонев), но Бареков и Байрактаров разполагат поне с този сайт и могат да представят резултатите от досегашните си проучвания в него и публиката им да се отблагодарява с парични дарения така, както от години го прави към Иво Инджев заради журналистиката от майсторска класа, която предлага в своя скромен блог.

 • Бай Курти - 21:09, 18 ноем.

  Изфирясал си вече Балеков! Нисък рейтинг и няма кой да ти гледа глупостите вече. Вче никой не те познава за нещо. Съвсем закономерно те махат - не си гледаем , а и си елементарен - слинаш професионализма на телевизията. А след година - тодина и половина хората ще те забравят. Защото си незначителен и маловажен . А със здраве!

Напиши коментар

Коментари