сряда, 20 ноември 2019, 12:00 ч.

Този път #Дворецгейт

Бойл Банов и жена му от кръга Капитал с палат за милиони!

BNews.bg

Бойл Банов и жена му от кръга Капитал с палат за милиони!

Снимка: БТВ

Очевидно Петрони и бившият и съпруг са се разбрали впоследствие парцелът да остане за нея, защото само за две години на мястото е издигната красива къща, която спокойно може да си съперничи с луксозните имоти на най- големите богаташи в столицата.

Бойл Банов и новата му жена Ива Петрони са си издигнали къща за чудо и приказ в полите на Витоша и на една ръка разстояние от езерото Панчорево, показва репортерска проверка на “Галерия”. Луксозната сгарада стърчи самотно на улица “Стевия” в месността Косанин дол, която е вилна зона на Бистрица.

Дворното място от 556 квадратни метра е купено от Ива Петрони на 27 октомври 2017 година с ипотечен заем от Юробанк, възлизащ на 100 хиляди лева, научаваме от справка в служба по вписванията в столицата. Любопитното е, че към момента на закупаване на имота любимата на Бонов, с която министъра все още не е сключил брак още не е разведена официално с предният си мъж Иво Николов.

Очевидно Петрони и бившият и съпруг са се разбрали впоследствие парцелът да остане за нея, защото само за две години на мястото е издигната красива къща, която спокойно може да си съперничи с луксозните имоти на най- големите богаташи в столицата.

При всички положения строителството на баровската къща е струвало най- малко още поне четвът милион, а за ограда са отишли над 70 хиляди лева, смятат експерти, които изчисляват и луксозните материали на изпълнение, както и скъпите настилки в двора около постройката. Така общата сума, която Банов и Петрони са похарчили възлиза минимум на 400 хиляди леваа, при положение че са плащали по пазарни цени.

Единтствен недостатък на имато е, че до него по все още черен път и е твърде кален в лошото време. Затова Банов е поискал от НСО да замени лимузината му “Мерцедес” с високопроходим джип.  Разкритието на Галерия става точно във времето, когато лъсна министерската небрежност от страна на Бойл Банов по случая “Ларгогейт”. Тази умишлена или неумишлена небрежност струва на данъкоплатците 753 хиляди лева, плюс още 73 по делото срещу фирмата- изпълнител на ремонтите. 

Тук не търсим аналогия между новия дом на министъра , загубите на Министерството  на културата, бездействието на Банов и скандалния запис от началото на годината, уличаващ висшия държавен чиновник да разпъва чадър над строителната компания. Вероятно прокуратурата вече се е самосезирала и ще нправи собствено разследване по случая. Изглежда, че Бойл Банов е заразен от хобито на бившия втори човек на ГЕРБ Цветан Цветанов да колекционира атрактивни имоти. Независимо, че къщата е построета в дворното място на Ива, не е ясно от къде са намерили необходимите средства за толкова луксозен имот и сторителство. Да не говорим, че точно преди година Банов си купува къща с двор в Копривщица срещу декларирани 56 700 хиляди лева.

Само за тази сделка дори дори министъра трудно ще обясни откъде е взел средства. По- задълбочена проверка на ремонтните дейности в последния имот може да разкрие да разкрие много от задкулисието на житейската сцена на бившия театрален режисьор.

През последните години и Ива Петрони е надарена с много имоти, за които пък “Галерия” е започнала допълнителна проверка. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари