сряда, 20 ноември 2019, 13:30 ч.

Специализираният наказателен съд

Четирима от ТЕЛК в Стара Загора са осъдени за подкупи

BNews.bg

Четирима от ТЕЛК в Стара Загора са осъдени за подкупи

Те взимали пари, за да завишат процента нетрудоспособност, получиха условни наказания.

Специализираният наказателен съд наложи наказания от по 3 години условно лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок на председателя, на двама членове и секретаря на ТЕЛК  в МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ АД в Стара Загора, съобщиха от прокуратурата.

На тримата лекари в комисията съдът е наложил и глоби от 4000 до 5000 лева, както и лишаване от право да заемат държавна длъжност в ТЕЛК комисии за срок от 5 години. На секретаря на комисията е наложена глоба от 3000 лева.

Четиримата бяха предадени на съд през март 2016 г. за това, че са участвали в организирана престъпна група за подкупи. В рамките на месец и половина са приели облаги в размер на 4950 лева и 50 евро от 22 лица, за да им издадат експертни решения на ТЕЛК за над 50% трайно намалена работоспособност.

Подсъдимите по делото са осъдени да заплатят солидарно придобитите в резултат на престъпните деяния суми  по сметка на държавата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари