вторник, 26 ноември 2019, 13:30 ч.

Олигарсите "горят" с акции, златни кюлчета, банкови сметки, яхта и скъпи бижута

OT ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Съдът запорира имущество за 142 млн. лева на Баневи!

BNews.bg

OT ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Съдът запорира имущество за 142 млн. лева на Баневи!

Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева.

Съдът наложи запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. За повдигнатите обвинения  прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • музикална илюстрация на статията - 12:38, 27 ноем.

    Комунистите родината изграждаат. Комсомолците след тях вървяаат. Пионери, пионери, славен път ни чака, трудов път! Комунисти, комсомолци, пионееери сме в един и същи строоой. Комунисти, комсомолци, пионееериии заедно във труд и в бооой. Комунисти, комсомолци, пионееери сме в един и същи строоой, сме в един и същи строой, винаги във труд и в боооой, в труд и в боооой, в труд и в боооой, винаги във труд и в боооой!!! /ТУШ/

  • П.К. - 17:02, 26 ноем.

    Това е капка в морето. Само ПОЛИМЕРИ - Девня струваше милиарди. А този конгломерат не работи от 2010 г. и повече не може да работи, защото тези мошеници го разграбиха, разпродадоха и унищожиха. Може ли някой да пресметне загубите на България от неговото унищожаване, от загубените пазари. А десетките други работещи заводи, които същите мошеници унищожиха? А стотиците хиляди български семейства, които бяха изхвърлени на улицата и останаха без препитание? И още и още и още... Гилотината е много малко възмездие за тях и за мнозина още като тях. И за премиери и за президенти, които позволиха тези престъпления за ограбване и унищожаване на НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ.

Напиши коментар

Коментари