неделя, 01 декември 2019, 11:00 ч.

Открити при почистване

Неизвестни стихотворения на Вапцаров оцелели в някогашната дирекция на полицията

BNews.bg

Неизвестни стихотворения на Вапцаров оцелели в някогашната дирекция на полицията

Стихотворенията са написани с мастило и засега е разчетено само едно.

При почистване в сградата на бившата Дирекция на полицията в София са били намерени три неизвестни досега стихотворения и есе на Никола Вапцаров, съобщи племенницата на поета Мая Вапцарова.

"Един човек, който е чистил това мазе, намира папка. В тази папка няма само стихотворения. Те са няколко. Вътре има едно невероятно есе за културата. Три стихотворения са открити заедно с това грамадно есе, което е около десет страници. В това есе Вапцаров като че ли преценява бъдещето, а не миналото", съобщи Мая Вапцарова, цитирана от „Дарикнюз”.

Стихотворенията са написани с мастило и засега  е  разчетено само едно. След разчитането и на останалите предстои да бъдат публикувани, казва Мая Вапцарова.

Тя подготвя филм, посветен на работата на Вапцаров като авиомеханик на летището във Враждебна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари