неделя, 01 декември 2019, 17:00 ч.

Снаряд от Втората световна война

Евакуираха 10 000 жители на Торино заради бомба

BNews.bg

Евакуираха 10 000 жители на Торино заради бомба

Други 50 000 жители бяха помолени да не излизат от дома си.

Над 10 000 души, живеещи в исторлическия център на Торино, бяха евакуирани днес, за да бъде обезвредена неексплодирала английска бомба от Втората световна война, съобщиха БТА.

В "червената зона" около Виа Ница, в сърцето на града, обитателите бяха евакуирани директно, а още 50 000 жители бяха помолени да не излизат от дома си от 7,00 ч. сутринта (6,00 по Гринуич) до 16,00 ч. следобед.

Кметът Киара Апендино, свързана с Движение 5 звезди, пристигна лично на Виа Ница, а след това ще посети евакуираните, настанени в приемен център в панаирната зона Лингото в периферията на града.

Бомбата е 250 килограмова, със сърцевина от 65 кг динамит. По време на операцията по обезвреждането, която ще продължи седем часа, въздушното пространство над града ще бъде затворено за полети, а движението на валковете на гара Порта Нуова ще бъде спряно.

Обезвредената бомба ще бъде транспортирана с камион до Чирие, където ще бъде взривена в изоставена кариера.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари