сряда, 04 декември 2019, 15:00 ч.

Изследване:

Промените в климата съкращават бременността

BNews.bg

Промените в климата съкращават бременността

Това поставя в риск милиони новородени.

Глобалното затопляне безспорно е един от най-значимите проблеми, пред които е изправено човечеството. Влияе ли затоплянето на планетата, свързано с човешката дейност, върху продължителността на бременността при жените и какви са рисковете от него?

Отговор дава изследване на американски учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, като резултатите сочат, че глобалното затопляне може да накара жените да раждат по-рано и да застраши новородените. 

Специалистите са проучили данните за повече от 56 млн. раждания в САЩ, като установяват, че средно бременността се съкращава с 6 дни, но някои бебета се раждат половин месец по-рано от термина.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари