четвъртък, 05 декември 2019, 17:00 ч.

Китай към НАТО:

Не представляваме заплаха за други страни

BNews.bg

Не представляваме заплаха за други страни

„Най-голямата заплаха пред света днес е едностранчивостта и действията на тормоз“, заяви говрителят на китайското външно министерство.

Китай отрече да представлява заплаха за други страни, настоявайки, че страната е „мирна сила". Причината за изявлението на китайското външно министерство е изявлението на страните членки на НАТО след срещата на върха, с което за първи път признават „предизвикателствата", поставени от Пекин. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви във вторник, че алиансът трябва съвместно да се справи с нарастващия военен капацитет на Китай, който включва ракети, които могат да достигнат до Европа и САЩ. 

Алиансът заяви след срещата на върха в Лондон в декларация, че вижда в „нарастващото влияние на Китай и международната му политика представлява както възможности, така и предизвикателства”. 

Говорителят на външното министерство Хуа Чунин заяви, че „растежът на силата на Китай е растеж на мирна сила” и че „не е задължително да има връзка между заплахата и размера на една страна”, пише авторитеният сингапурски вестник „Ню Стрейтс Таймс”.

„Най-голямата заплаха пред света днес е едностранчивостта и действията на тормоз“, заяви Чунин на редовната пресконференция на външното ведомство, като направи прикрит намек към САЩ. 

„Дори американските съюзници са ощетени", добави говорителят на китайското външно министерство.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Марчев, Пловдив - 14:56, 08 дек.

    Важни са законите на Нютон. Китай вероятно ще стане равностойна могъщата държава. Има всички предпоставки. И това е в интерес на света. Не може светът да има еднствен господар, който да се чуства понякога и по-силен от Бога. Това ще запази мира.

Напиши коментар

Коментари