събота, 07 декември 2019, 15:00 ч.

Щяло да доведе до диктатура

Оставянето на партиите без финансиране Борисов определи като див популизъм

BNews.bg

Оставянето на партиите без финансиране Борисов определи като див популизъм

"Оставете партиите без финасиране, и това ще доведе до диктатура - див популизъм". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Министерския съвет по повод партийните субсидии.

"Демокрацията е доказала, че с функционираща многопартийна система работи най-добре", допълни премиерът и обясни, че вариантът за субсидиите е бил приет, защото най-важно е било да се одобри бюджетът за догодина.

"А дебатът за партийните субсидии ще продължи. За нас е важно да има правила", уточни Борисов. По думите, ако не е бил приет бюджетът, е нямало да има пари за повишение на учителските заплати, на възнагражденията на армията, за здравеопазване и т.н.

"Дебатът за размера на партийните субсидии заплашваше приемането на Държавния бюджет", написа премиерът във фейсбук. "Рискът да не се приеме, означаваше да не увеличим заплатите с 10% във всички сфери. Но няма да сваля тази тема от нашето внимание. Възложих на министър Горанов да започне дебат с политически партии за размера на партийните субсидии. Трябва да има рамка за какво може да се харчат парите. Допустимо ли е да те да отиват за партийна телевизия?"

Очаквайте подробности.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари