събота, 07 декември 2019, 16:00 ч.

Дължат над 15 милиона данъци

Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

BNews.bg

Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Снимка: Спецпрокуратура

Данъчните затвориха четири вериги от заведения за бързо хранене. Те дължат над 15 милиона лева за данъци и осигуровки. Оборудването на заведения е иззето и ще бъде обявено за публична продан, за да се погасят задълженията.

Според източници на "По света и у нас" и четирите вериги са клиенти на една адвокатска кантора. Издавали касови бонове и отчитали оборота на заведенията, но не внасяли дължимите данъци и осигуровки. След натрупването на задължения прекратявали дейността на фирмата и регистрирали нова, която поемала работата на заведенията. На следващ етапи приложили и нов модел - една фирма била собственик на оборудването и обзавеждането, друга на помещението, а трета фирма оперирала като заведение за хранене.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 123 - 00:41, 08 дек.

    Защо не съобщават имената на фирмите, собствениците им и взаимообвързаностите им?! Пък и коя е адвокатската канотора която ги обслужва?! За да могат и другите физически и юридически лица, освен НАП, да предявят искове срещу тези "почтени" партийни "бизнесмени"!

  • хахаха - 21:29, 07 дек.

    и кво от това данеби ще ги съберат

  • хахаха - 21:28, 07 дек.

    и кво от това данеби ще ги съберат

Напиши коментар

Коментари