неделя, 08 декември 2019, 9:00 ч.

Стадион "Христо Ботев"

Борисов: Държавата ще построи Колежа като общински стадион. Видя се, че Самуилов не се справи!

BNews.bg

Борисов: Държавата ще построи Колежа като общински стадион. Видя се, че Самуилов не се справи!

Припомняме, че според договора срокът за строителството на Колежа изтича на 13 март 2020 г. „Видя се, че собственикът на Ботев не можа да построи стадиона.

Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал. Това заяви специално за "Марица" преди минути премиерът Бойко Борисов.

Ще осигурим парите, но при едно условие – стадионът да е общински, каза Борисов. Премиерът уточни, че за да се случи това, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Припомняме, че според договора срокът за строителството на Колежа изтича на 13 март 2020 г. „Видя се, че собственикът на Ботев не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса – ако хвърли 20 или 30 милиона, първи пита как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите“, коментира Борисов.

„Нека изтече срокът по концесията, за да не се влиза в съдебни дела. После Общинският съвет трябва да вземе решение за строителството и да поиска помощ от държавата. Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ“, обясни премиерът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари