сряда, 11 декември 2019, 10:00 ч.

Малкият дявол

София се е размина на косъм от трагедия с мащабите на случилото се в Хитрино

BNews.bg

София се е размина на косъм от трагедия с мащабите на случилото се в Хитрино

София се е разминала на косъм от трагедия с мащабите на случилото се в Хитрино преди 3 години. Течът на газ от колонката на бензиностанцията на "Цариградско шосе" в столицата е бил особено опасен.

"В момента няма опасност за населението, няма създадена концентрация за взрив". Това заяви пред БНР комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

„Цяла нощ имаше 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за замерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столичната община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на движението и за окончателно ликвидиране на произшествието. Ще бъдат предприети действия за пълното обезопасяване на мястото. И при най-малката опасност за възникване на взрив от изпускане на газ нашите екипи ще останат на място и ще обезопасяват района“, обясни той пред обществената медия. 

Комисар Бързилов смята, че в късния следобед окончателно да бъде отстранен рискът. По думите му не е имало техническа възможност да се източи резервоарът с пропан-бутан, а изпускането на газа в атмосферата е било единствената възможност. Количествата на изпускане бяха така регулирани, че да не се допусне взривоопасна концентрация, добави той. Комисар Бързилов подчерта, че благодарение на всички структури, работили по случая, е избегнат инцидент от мащабите на Хитрино.

Районът остава отцепен, а бензиностанцията е затворена. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари