сряда, 11 декември 2019, 10:45 ч.

Само в BNEWS

Народът обвини Ковачки и горенето на боклуци за мръсния въздух в България (ОБЗОР)

BNews.bg

Народът обвини Ковачки и горенето на боклуци за мръсния въздух в България (ОБЗОР)

Снимка: Колаж: Bnews

Опасно мръсният въздух в столицата бе повод софиянци да се вдигнат на бунт. Наличието на фини прахови частици много над нормата възмути народа и той взриви социалната мрежа Фейсбук с коментари по темата. Според хората основна вина за случващото се имат олигарха Христо Ковачки и горенето на боклуци. 

Ето и част от коментарите, на които медията ни попадна: 

Бившият евродутат Николай Бареков: 

Откакто ГЕРБ подари “Топлофикация” на Ковачки и ТЕЦ-вете горят боклуците на цяла Европа, София стана градът с най-мръсен въздух в света. Да си знаете!

 

Мнозинството в СОС на ГЕРБ, ВМРО и Борис Бонев още държат лимита за “зеления билет” на ниво 4 пъти ФПЧ над нормата от поне две станции. ЕК дава нива от над 3 пъти над нормата, а уредите на министър Нено Димов от квотата на ВМРО “отчитат”, че замърсяване почти няма. Почти същите партии си купиха парламентарната група на Ковачки в миналия парламент като му дадоха за награда “Топлофикация” под аренда и го оставиха да гори в тецовете на Перник и София боклуците отровни на цяла Европа. Софиянци са на загуба половин милиард. Обвиняват бедния народ, че гори гуми и въглища и кара стари коли, а самите те източиха язовира в Перник и докараха народа си до просешка тояга без вода и без въздух. София е с по-мръсен въздух от световните лидер Делхи и Пекин, а обвиняват предците ни, че построили града в котловина И са виновни за отровния въздух след 5 хиляди години. Всички други са виновни - историята, географията, народът, само не и те - българските политици. Най-големите измамници на света. Те взеха на българския народ въздуха и водата, а робът търпи ли търпи... А само преди 35 години майките в Русе бутнаха тоталитарен режим заради въздуха на децата си. Онзи ден 3 000 суденти се събрали на ракия и чалга с “Преслава, Галена и видния интелектуалец 100 кила”, а ако се бяха събрали на жълтите павета с по-умни мисли в главата можеха поне да си върнат въздуха. Народ, който избира чалгата и ракията пред въздуха и водата или е извънземен или е по -тъп дори от управниците си.

В коментари под постовете на бившия евродепутат граждани изразиха недоволството от случващото се. 

Даниел Димитров: 

Инкриминирането на горене на отпадъци, хваща ли и ТЕЦ-овете?

Адвокат Жени Михайлова: 

Комините на Топлофикация денонощно бълват огромни количества отрови, но видиш ли, властта щяла да забрани хората да се отопляват на дърва! Същевременно въпреки заплахата за екологичната сигурност на страната - позволяват горенето на боклуците на ЕС в топлофикациите на Ковачки. Да ви имам двойния стандарт! В Сараево при сходни условия намаляват централното отопление, но тук отново стоварваме бухалката върху най-слабата част от населението и то с едничката цел да хвърлим прах в очите на хората, тъй като тази мярка няма да намали и 1% от проблемите с мръсния въздух !

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • вихрен - 13:47, 11 дек.

    Айде стига с тоз Ковачки бре Бюрек, никой не ти е виновен че влезе в коалиция с него...безплатно ли беше...И не сме толкоз тъпи ТЕЦ-София е на общината и не гори отпадъци, той е на природен газ..Стига глупости..Тепърва ще строят инстлация за горене на отпадъци. Европа им даде оня ден 94 милиона евро.

Напиши коментар

Коментари