четвъртък, 12 декември 2019, 14:00 ч.

Опитът на лобистите на едрите превозвачи на ГЕРБ Новаков и Джамбазки - провален

ЕС и ЕП постигнаха предварителна сделка по пакет "Мобилност"

BNews.bg

ЕС и ЕП постигнаха предварителна сделка по пакет "Мобилност"

Както Бареков предупреди още преди три години в качеството си на евродепутат, транспортните олигарси загубиха битката за Пакета Мобилност. Въпреки лъжите и истериите на ГЕРБ и Джамбазки сега българските шофьори и работници получават европейски условия на труд, за които ще плащат работодателите.

Преговарящите от Европейския парламент и Съвета на финландското председателство на ЕС постигнаха временно споразумение за ревизирани правила за командироване на водачи, време за почивка на шофьорите и прилагане на правилата за каботаж

Текстът, договорен от преговарящите, сега трябва да бъде одобрен от Съвета на ЕС и Европейския парламент.

Преговорите между институциите на ЕС по трите предложения за пакет "Мобилност" започнаха през октомври 2019 г., след като парламентът прие позицията си през април, а през септември Транспортната комисия на новоизбрания парламент потвърди решението за започване на преговори.

Трите предложения за командироване на водачи, периоди на почивка и достъп до професията и до пазара на автомобилни превози са част от пакета "Мобилност", представен от Комисията на ЕС през май 2017 г.

BNews припомня и, че в миналия Европейски парламент бившият евродепутат Николай Бареков единствен подкрепи пакета "Макрон" и поде борба за правата на българските шофьори на ТИР. Основен мотив на Бареков бе постигане на  достойни доходи и европейски условия на труд на българските работници. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари