петък, 13 декември 2019, 13:42 ч.

Ексклузивно в Bnews

Николай Бареков разкоства скандалите между Бойко Борисов и Румен Радев, гърчовете на Корнелия Нинова и обяздването на прокуратурата

BNews.bg

Николай Бареков разкоства скандалите между Бойко Борисов и Румен Радев, гърчовете на Корнелия Нинова и обяздването на прокуратурата

Бил съм във военна информация и отговарях за връзките на армията с другите структури.

Лидерът на "Презареди България" Николай Бареков разкоства шумните скандали в края на 2019-а между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, изборът на Иван Гешев за главен прокурор и Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ, опитът за обявдване на прокуратурата с т.н. "независим прокурор", разцеплението на БСП и гърчовете на Корнелия Нинова да се удържи на лидерския си пост и фиаското на протестърското движение на подсъдимите олигарси в България.

"Радев, започвайки тази война, води държавата към блокаж, тъй като и Борисов се поддава на това напрежение и изход от тази ситуацията няма. Интервюто на Радев беше нелепо, а Ризова се държа неадекватно и тя имаше роля за тази война, тъй като тя постоянно във всеки въпрос наливаше сблъсък в тези две силни егота. Беше и облечена неприлично и постоянно го подстрекаваше срещу Борисов, а Радев, който е неопитен в политиката, се поддаде и се случи това", заяви Бареков по повод поредната словесна престрелка между президента и премиера.

"Но трябва да си дадат сметка, че това, което правят не е добро за народа и за държавата. Радев знае от какво се притеснява Борисов и го удря точно там. Той трябва като по-опитния и мъдър човек и политик да не се поддава на тези провокации. Защото и двамата ще загубят от този сблъсък и ако Борисов иска да изземе ролята на президента, трябва да преглътне тези обиди и да гледа по-високо на нещата. Не бива да отговаря, а трябва да се държи нависоко, защото има право - от 20 години е в политиката, сломи опонентите си, ликвидира БСП и сега няма защо да слиза на това ниво.

Радев няма да направи партия и той не може. Бил съм във военна информация и отговарях за връзките на армията с другите структури. Той е добър военен, но това не означава, че може да прави политика и партия. Най-малкото, защото България не е Израел. Това в България не може да се случи. Ние сме демократична държава от 30 години и животът на страната няма нищо общо с политиката", анализира Бареков и бе категоричен, че военните у нас не стават за политическа работа.

"Политиката не е устав. В нея трябва да имаш мисъл, която да надхвърля логическите норми. В политиката едно плюс едно, не е две, а може да бъде и нула и 505, така че военните не я разбират", коментира още бившият евродепутат. 

"Радев е с ограничена комуникация и някой му поставя филтър.- Той комуникира с ограничен кръг от хора и е заблуждаван. Докато Борисов общува с всички. Само напоследък като ботевист знам, че намери време в програмата си да говори няколко пъти с хора от клуба, с фенове, и в крайна сметка да намери разрешение за проблема със стадиона. Това е опитът", отсече Бареков. По думите му Радев има много дълъг път, докато стигне това ниво в политиката и лидерството. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Дичо - 17:59, 13 дек.

    Има ли все още някой, който да вярва на Бареков? До вчера громеше Борисов, днес вече го венцехвали. Е не е ли фурнаджийска лопата? А къде се изпари неговата "Презареди България", че тръгнал да коментира другите партии?

Напиши коментар

Коментари