неделя, 15 декември 2019, 12:00 ч.

В навечерието на празничните дни

С кои празнични стоки трябва да бъдем внимателни?

BNews.bg

С кои празнични стоки трябва да бъдем внимателни?

88 от 232 проверени светлинни гирлянда не отговарят на изискванията.

Щандовете за украса често крият и рискове. Това доказа държавната инспекция по магазините. За 88 от 232 проверени светлинни гирлянда се оказа, че не отговарят на изискванията. Акцията на Агенцията по метрологичен и технически надзор продължава. Целта е да гарантира безопасност при пазаруването на украса и на подаръци за празниците.

За осма поредна година Агенцията за метрологичен и технически контрол провежда кампания за безопасна Коледа. „Проверени са около 600 артикула за първите десет дни на кампанията, в над 300 обекта. Основното, за което потребителят трябва да следи е „CE” маркировката. Когато тя липсва, би означавало, че този продукт не е изпитан и не отговаря на европейските норми за безопасност. Второто задължително наличие е на инструкция за безопасност на български език. Също така е важно да бъде посочен производителят и вносителят на избрания от нас продукт”, посочи Мирослав Йотов от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари