неделя, 15 декември 2019, 17:00 ч.

Мир на праха и

Погребаха съдия Майа Попова, открита мъртва в дома си

BNews.bg

Погребаха съдия Майа Попова, открита мъртва в дома си

Погребаха откритата мъртва в четвъртък в дома й съдия Майа Попова в гробищния парк в Пазарджик. На погребението присъстваха роднини, близки, приятели и колеги, пише "24 часа".

Майа Попова започва работа като съдия изпълнител, а от 2006 г. е съдия по наказателни дела в районния съд в Пазарджик. Четири години по-късно е повишена до зам.-председател на районния съд.

На 28 април 2011 г. съдия Попова е открита в безсъзнание в автомобила си, който се е ударил в паркирана кола.

Докато е в безсъзнание в болницата, на Попова е взета кръвна проба, която показва 5.2 промила алкохол в кръвта. Повторна проба, взета 3 часа по-късно, показва 3,9 промила.

След възстановяването си Попова заяви, че не е пила алкохол, а не се е чувствала добре със здравето. На път за работа й прилошало и се събудила в болницата.

Тази случка е повод Попова да бъде понижена от зам.-председател на районния съд в редови съдия, а през 2015 г. беше осъдена от окръжния съд в Пловдив на 2 г. пробация. Въпреки присъдата, Попова не беше отстранена от работа, защото не е наказана с ефективно лишаване от свобода.

След инцидента съдия Попова премина в гражданската колегия на районния съд, като в годишния отчет за 2017 г. на съда беше обявена за съдията с най-добри показатели в своята област на правораздаване. През 2018 г. Висшият съдебен съвет (ВСС) я повиши в ранг окръжен съдия.

Съдебно произвоство разследва смъртта й, потвърдиха от прокуратурата без да разясняват подробности.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари