вторник, 07 януари 2020, 9:00 ч.

Първо в Bnews:

БАРЕКОВ: Порочната схема - 4. Масмедиите - сирените на властта, виещи в нощта, за да бъдат обладани.

BNews.bg

БАРЕКОВ: Порочната схема - 4. Масмедиите - сирените на властта, виещи в нощта, за да бъдат обладани.

Порочната схема - 4. Масмедиите - сирените на властта, виещи в нощта, за да бъдат обладани.

Аз съм човек от масовите медии. Имам близо 30 години трудов стаж в тях на всички нива. Махнах се в последната възможна секунда преди Титаника на българската демокрация да се счупи на парченца и да потъне завинаги в бездната. Повярвайте ми, няма по-добър бардак от тях, дори в Студентски град. За баджаците в журналистиката всичко е казано от Христо Ботев още преди два века. Обвиняват едни и същи за срива на медиите. Бля, бля. Виновни са самите журналисти с тяхното продажно желание да се харесат, да натрупат бързо кинти и да бъдат в “мейнстрийма” със силните на деня. Повечето от тях идват от интелектуалната периферия на страната. Идват с тежък диалект, но с тежката амбиция да изчукат държавата и да ги дават всеки ден по телевизията.

Между днешните политически и парламентарни репортерки и плеймейтките няма никаква разлика. Вторите си имат почтена тарифа, докато първите шафрантии събират парсата според принадлежността на даден индивид към държавната софра.

Една бивша плейметка беше ”дълбоко” провинциална репортерка, после плеймейтка, после стана любовница на един мастит женен продуцент, после стана “разследващ” репортер в едно шоу, а днес е безмълвен “гост - коментатор” в друго Шоу - женската говорилня на Гала. Говори ми! Нямат срам.

Обаче има стойностни журналисти, които избягаха от тази проституция. И не всички карат такси. Най-добрата разследваща журналистка, с която съм работил някога, беше поканена на среща -разговор с Цв Цв в кабинета му в МВР през 2011.

После тя ми разказа потресена как като влязла в тежката обител, министърът станал прав, разкопчал колана си, дръпнал ципа и си свалил панталоните, които се свлекли на глезените. Цв Цв застанал с разтворени космати крака по бели боксерски и със смъкнати гащи.

Обаче още бил с вратовръзка. Очаквал да му духат, но не го огряло. Този път. В ‘еб-ане-то” между медии и властта нямаше сигурно да има нищо лошо, ако всички от двете страни бяха прочели повечко книги. Ама те общо са прочели две. Всъщност вината за големия провал е на продажните собственици на медии.

Те докараха със слугинажа си и с некадърното управление медиите си до пълен фалит и сами паднаха в устата на вълка. А получиха всичко наготово от политиците.

Лицензи за радио и тв честоти от Софиянски и Костов, марките на вестници, печатници, сгради чрез престъпната приватизация и РМД. Лакомията, накадърността, слугинският манталитет от времето на байтошо и пиянството си казаха думата.

Пиянството не на един народ, а на едни самозабравили се баджаци. Всеки олигарх си направи по една медия да го брани от конкуренцията и да рекетира властта. Но и това време мина. Баджак джурналистите не правят армия.

Те са предатели по душа. Няма смисъл да ги плашат или да ги бият. Вече не ги и купуват. Масмедиите станаха пристан на долнопробни прокажени проститутки, които вият като сирени в нощта и ранната утрин, за да бъдат брутално обладани от властта.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • минаващ - 11:30, 07 ян.

    Медиите в България са обладани от Дебелото, затова и са със затихващи функции. Който иска да се информира, гледа Дремджиев, Кулезич и Диков, или чете интернетблога на Инджев. А Дудука не е човек от масовите медии, а от обслужващия персонал на сарайско-библиотекарския "КОЙ?".

Напиши коментар

Коментари