четвъртък, 09 януари 2020, 12:00 ч.

След специализираната акця от сутринта

Прокуратурата разследва Нено Димов за вноса на боклук от Италия и водната катастрофа в Перник

BNews.bg

Прокуратурата разследва Нено Димов за вноса на боклук от Италия и водната катастрофа в Перник

Предвижда се до утре да се разпитат над 30 лица.

Това дали има задържани за 24 часа, ще ясно до края на деня. Това каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев за специализираната акция в Перник.

„Не съм имал среща с областния управител на Перник, проведох среща с кмета на града. Очакват се сериозни резултати от тази акция“, обясни Гешев.

„Подробни изявления ще даде специализираната прокуратура, където ще бъдете запознати с всички подробности на досъдебното производство.

Акцията в Перник се провежда от следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ.

В МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР, във връзка с разпределената от мен проверка касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия, заяви главният прокурор.

Предвижда се до утре да се разпитат над 30 лица.

Главният прокурор отбеляза, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. „Не ми е работа да го уведомявам. Най-вероятно той е запознат“, допълни още Гешев.

Гешев уточни, че акцията на спецслужбите е заради водната криза и затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на тази трагедия. "Това е битовизъм, но видях как са нещата в прокуратурата. Нещата са трагични, предполагам такова е положението в целия град. Ние се занимаваме с аспекта на този въпрос касаещ наказателната отговорност. Не се занимаваме с други отговорност като морална, политическа", каза още той.

"Проверява се дали има източване на язовира в Перник. Проверява се и ремонтът на язовирната стена. В момента няма данни за престъпления. Но това също е обект на досъдебното производство", уточни Иван Гешев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 14:28, 09 ян.

    др.гешефтов,не си го уведомил,пък предполагаш,че знае,да не би хигиенистката ти,да му е казала

Напиши коментар

Коментари