вторник, 14 януари 2020, 10:30 ч.

Ще дискутират актуални теми

Започва първата за годината сесия на ЕП в Страсбург

BNews.bg

Започва първата за годината сесия на ЕП в Страсбург

Брекзит и Близкия изток са сред темите, които ще бъдат обсъждани.

Правата на гражданите след Брекзит, ситуацията в Близкия изток и принципите на правовата държава в ЕС са акцентите в дневния ред на първата за годината пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург. 

Редица въпроси, свързани с излизането на Великобритания от ЕС, продължават да са без отговори.

Евродепутатите изразяват безпокойство относно спазването на правата след 31 януари на всички европейски граждани, живеещи във Великобритания и всички британски граждани, живеещи в ЕС. Очаква се приемането на резолюция по време на сесията в Страсбург.

Напрежението в Близкия изток предизвика серия от дипломатически совалки между европейските лидери през последните дни. Днес ситуацията в Иран, Ирак и

Либия ще бъде обсъдена в пленарната зала в присъствието на върховния представител по въпросите на външните работи Жозеп Борел.

Спазването на принципите на правовата държава отново ще е в дневния ред утре.

Парламентът ще направи оценка за развитието на процедурата по член 7, задействан заради Унгария и Полша. Съмненията за нарушения са в областите: свобода на словото, корупция, права ва малцинствата и ситуацията с мигрантите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Безводие2019 - 01:26, 15 ян.

    Това не е толкова парламент, но със сигурност е бившето работно място за господин Бъ Рекох

Напиши коментар

Коментари