вторник, 14 януари 2020, 15:00 ч.

Басейнова дирекция:

Благоевград е окупирана от прокурори и разследващи

BNews.bg

Благоевград е окупирана от прокурори и разследващи

За неспазване на плана за водоползване ВиК-Перник беше санкционирана от Басейнова дирекция.

Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова дирекция-Благоевград.

Пред сградата има бус на прокуратурата, както и представители на държавното обвинение, които влязоха при директора на дирекцията Радослав Георгиев.

OFFNews се опита да се свърже с дирекцията на посочените телефони, но безуспешно.

По неофициална информация проверката, разпоредена от прокуратурата, е във връзка с водната криза в Перник и разрешителните режими на водоползване от двата язовира „Студена“ и „Пчелина“.

Басейновата дирекция контролира водните обеми в реките и язовирите в Югозападна България, както и графиците за водоползване от операторите и собствениците на ВЕЦ, като взема предвид прогнозите на НИМХ.

За неспазване на плана за водоползване ВиК-Перник беше санкционирана от Басейнова дирекция. При добрени количества от 1 млн. куб. м водният оператор е изразходвал заявените 1.5 млн. куб. м.

Към Басейнова дирекция "Западнобеломорски район", чийто център е Благоевград, спадат водосборните области на реките Места, Доспат и Струма, както и прилежащите язовири "Студена", "Пчелина","Осломе", "Извор" и пр.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари