вторник, 14 януари 2020, 19:26 ч.

Поредна победа за адв. Кристиан Гьошев

ВКС върна окончателно уволнена директорка

BNews.bg

ВКС върна окончателно уволнена директорка


С определение от 13.01.2020 година състав на Върховния касационен съд окончателно възстанови на работа уволнената в края на 2017 г. директорка на столичната Детска градина No 164 "Зорница" в квартал Горна баня Мариана Иванова.
Иванова беше освободена от кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова с твърдения за надвишен прием. По делото тези твърдения не се доказаха при събирането на доказателства и съдебните експертизи, а уволнението бе отменено, понеже дисциплинарно-наказващият орган не е взел предварително разрешение на Инспекцията по труда, тъй като Иванова имала решение на ТЕЛК.
Адвокатът на Мариана Иванова Кристиан Гьошев заяви за BNEWS, че клиентката му ще се върне на работа, като преди това, ще даде пресконференция, на която ще се покажат документи как приемът е бил надвишаван в 14 детски градини, а директорите им са запазили постовете си.
"Иванова трябва да изчисти името си и да докаже невинност, особено по твърденията хвърлени безпочвено в пространството от зам.-кметът Тодор Чобанов. Една неправда, бе поправена!", заяви адв.Гьошев
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Гегата - 10:54, 15 ян.

    Да подаде жалба по чл.282 и чл.285 от НК срещу зам кмета за неизпълнение на служебни задължения и допустителство заради останалите 14 директори.Да иска и конституирането и като граждански ищец и частен обвинител за нанесени вредни последици срещу същия некадърник.

  • Mclaren - 23:12, 14 ян.

    Ако за уволнена директорка делото се точи повече от две години, какво остава за престъпления...СМЯХ В ДЪРЖАВАТА..ужас !

Напиши коментар

Коментари