сряда, 15 януари 2020, 11:30 ч.

Разгорещени спорове

Зависимият от прокуратурата Марешки осигурява кворум за избора на Ревизоро

BNews.bg

Зависимият от прокуратурата Марешки осигурява кворум за избора на Ревизоро

БСП и ДПС са против номинацията на Емил Димитров – Ревизоро, а ВОЛЯ обявиха, че няма да участват в дебата и гласуването

Гласуването на номинацията на Емил Димитров – Ревизоро за нов еко министур предизвика разгорещени спорове в Народното събрание. От ГЕРБ заявиха, че подкрепят предложената кандидатура и направиха заявка, че партията ще продължи да е фактор в българската политика.

И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна. Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България“, каза Даниела Дариткова от ГЕРБ, цитирана от „Фокус“.

От БСП посочиха, че поредната смяна на министър не променя погрешната политика на правителството. Александър Костадинов от левицата заяви пред камерата на bTV, че Костадинов обясни, че социалистите ще гласува против предложението Емил Димитров да стане министър на екологията и водите.

„БСП е подкрепяла и подкрепя всяка разумна инициатива. Но за нас новият министър ще продължи да изпълнява политики, които са погрешни. Наложително е да проведем разговор за принципите на управление на околната среда”, допълни депутатът.

От ДПС също изразиха позиция, че ще гласуват „Против“ номинацията на Димитров. „Това е деветата поредна смяна на министри в този кабинет. Т.е. повече от половината. Сменят се министри. Трябва да има смяна на политиките и визия за реформи. Ние не чухме такива аргументи. Що се отнася до новия министър, това, което бих искал да кажа, че той няма право на толеранс, не само на 100 дни, не само на 1 месец. Би следвало да заработи още от момента на встъпването в длъжност“, коментира Джевдет Чакъров от ДПС.

От ВОЛЯ заявиха, че техните депутати няма да участват в дебатите или гласуването на новия министър, а причината е, че номинираният кандидат е отново от квотата на Обединени патриоти.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари