сряда, 15 януари 2020, 13:00 ч.

Новости

Европейската комисия предлага въвеждането на минимална работна заплата в ЕС

BNews.bg

Европейската комисия предлага въвеждането на минимална работна заплата в ЕС

Проектът среща недоволството на скандинавските страни, а най-облагодетелствани ще са страни като България и Румъния.

Европейската комисия предлага въвеждането на минимална работна заплата в Европа.

Проектът цели да се бори срещу социалния дъмпинг в Европа и да задържи в родните им страни работници, които се готвят да се преместят в по-богатите държави в Съюза.

Идеята датира от далечната 1992 г. и фактът, че до този момент няма минимална работна заплата в Европа показва, че пречките са сериозни.В момента има 6 страни в ЕС, в които изобщо няма минимална работна заплата.

Сред тях са скандинавските страни, които са и най-големите противници на проекта.

При евентуално въвеждане на европейска минимална работна заплата, най-печеливши биха били страните с най-ниски заплати. Като пример Европейската комисия дава България и Румъния.

Предстоят шестседмични консултации със социалните партньори и едва през април Комисията вероятно ще е готова с текст, който да предложи на депутатите тук в Страсбург.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 14:50, 15 ян.

    Драги европейци,вземете пример от България,и въведете минимална заплата от305 евро,иначе ще нарушите финансовата дисциплина,така ни казват нашите финансисти,начело с влади,както го нарича вожда му.

Напиши коментар

Коментари