четвъртък, 16 януари 2020, 13:36 ч.

Този път от тях обаче нищо не ззависи

ДПС ще подкрепи БСП за вота на недоверие срещу правителството

BNews.bg

 ДПС ще подкрепи БСП за вота на недоверие срещу правителството

На ДПС им е лесно. От тях този предстоящ вот не зависи, а ти си управляват задкулисно с ГЕРБ и ползват ВМРО за изтривалка. Но новината е факт. ДПС ще подкрепи вота на недоверие, иницииран от БСП. Марешки обаче ще спаси положението и ще намери начин да подкрепи ГЕРБ и ВМРО. Неговите депутати са напълно зависими от властта и прокуратурата, а и повече няма да помиришат парламент, ако сегашният падне.

Ще подкрепим заявения вот на недоверие срещу правителството. Това каза самият зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти след консултациите с БСП за вота на недоверие, цитира го "Фокус".

"ДПС ще подкрепи този вот по много причини. Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната. Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия". Повече от това мога да ви кааж, че нашата програма не само акцентира върху екологичните проблеми, но ние смятаме да използваме зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната", заяви още Цонев.

Според него политиката в сферата на водите, в сферата на отпадъците, която води управляващата коалиция, най-меко казано е хаотична. "Тя води до перманетни кризи. Резултатите от този вот ще бъдат в няколко посоки. Първо, да се види чрез дебата какви са истинските проблеми. Направи ни впечатление, че колегите от БСП са развили много детайлно в рамките на около 30 страници своите мотиви. Нашите колеги, които са експерти в тази област, също развиха много детайлно предните дни пред нашите ръководни партийни органи нашите мотиви. Ние ще ги кажем в зала. Някои от тях съвпадат с тези на БСП, други са различни", посочи Цонев.

Той посочи, че програмата на ДПС е направена преди зеления пакт на Европа. "За нас е добре дошло, че ЕК и ЕП тези дни приеха първите акценти на тази програма и първите мерки. Това потвърди правилността на нашата програма на ДПС, че българската икономика може да тръгне по един по-ускорен път на развитие, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията", отчете още Цонев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари