вторник, 21 януари 2020, 11:30 ч.

Заради дълг от над 86 000 лв.

Община Чепеларе осъмна със запорирани всички банкови сметки

BNews.bg

Община Чепеларе осъмна със запорирани всички банкови сметки

Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен от частен съдебен изпълнител, съобщава bTV.

Над 86 000 лв. дължи общината по три изпълнителни дела.

Запорът е от 9 януари, а делата срещу общината са заведени от адвокат Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината. Новият кмет Боран Хаджиев обаче е поискал Иванов да даде справка за свършеното от него за 70-те хил. лв., които общината му дължи.

По думи на Иванов дейността му е документирана. Договорът за абонаментно правно обслужване е от 6 ноември 2015 г. и е на стойност 1000 лв. на месец.

Кметът твърди, че през изтеклия период Иванов е един от доста скъпите адвокати - сумите, които са му изплатени през този период са 98 624 лв."Той предявява искове за още 73 548 лв., от тази сума 6 584 лв. са му платени. Значи общо за целия период г-н Иванов ни струва 172 272 лв. на общината, или средно около 3 445 лв. на месец", изчислява градоначалникът.

Бившата кметица Славка Чакърова обаче подкрепя адвоката. Тя посочва, че той е трябвало да получи висок хонорар заради важно дело за милиони, което е водел от името на общината.

Самият Иванов е категоричен, че общината е спечелила от услугите му. Практика е общините да ползват външни адвокати, а тежкото финансово състояние на Чепеларе е от години,подчерта той.

Сега общината отново ще разчита на правни услуги от външен юрист за 1 200 лв. месечно. Въпреки че в края на декември 2019 г. общината отново е била със запорирани сметки, тя все пак е успяла да се договори с фирмата за начина на издължаване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари