вторник, 21 януари 2020, 18:00 ч.

Милиони левове годишно от бюджета на общината ще отиват в джобовете им

Чистенето на София очаквано дадено на "Титан", Домусчиеви и Вълка

BNews.bg

Чистенето на София очаквано дадено на "Титан", Домусчиеви и Вълка

Консорциуми около почистващата фирма "Титан" на Иво Иванов и Димитър Борисов и братята Кирил и Георги Домусчиеви, както и дружества, свързани с Румен Гайтански, известен като Вълка, си поделят чистенето на София в следващите 5 години. За услугите те ще получават милиони левове годишно от бюджета на общината и парите са повече спрямо сега плащаните от кметството за чистота.

Това става ясно от класирането на кандидатите в обществената поръчка с прогнозна стойност от 435 млн. лева за поддържането на 19 и половина ("Триадица" е разделен на две) от 24-те столични района.

Дружествата около "Титан" и Домусчиеви са избрани да събират боклуците, да мият улици и тротоари и да чистят публичната инфраструктура от сняг в 11 и половина района. Те на практика запазват досегашните си терени. Дружествата поддържат и "Витоша" и "Овча купел", за които договорите изтичат по-късно и не са в обхвата на настоящата поръчка.

Компании, притежавани или свързани с Гайтански, взимат други 8 района при положение, че до момента нямаха директен договор с общината, въпреки че индиректно обслужваха три района.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари