четвъртък, 23 януари 2020, 11:00 ч.

Борисов избухна за хазарта:

Болен левскар съм, но нищо няма да крия! Никой на никого не взима фирмата, но таксите трябва да се плащат

BNews.bg

Болен левскар съм, но нищо няма да крия! Никой на никого не взима фирмата, но таксите трябва да се плащат

Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е верен, няма да от какво да се притесняват", обясни премиерът.

Министерският съвет провежда заседанието си по изключение в четвъртък заради участието на премиера Бойко Борисов на Световния икономически форум в Давос. Той се завърна вчера, а днес събира кабинета на редовното седмично заседание.

На него присъства вицепремиерът Марияна Николова, която беше на официално посещение в Китай по-рано през седмицата. 

Преди началото на заседанието, разговор встрани от колегите им, проведоха Томислав Дончев и Деница Сачева, показа камерата на ПИК TV.

Днес в министерския съвет отсъстват министърите на вътрешните работи, образованието и правосъдието - Младен Маринов, Красимир Вълчев и Данаил Кирилов, които са изпратили своите заместници.

Премиерът Борисов зае своето място в 10:15 часа и проговори за екшъна в хазарта.

"Създава се грешно впечатление, с умисъл или незнание, но в публичното пространство вървят едни странни заключения. На моето бюро има доклад на АДФИ. Той е адресиран до финансовия министър и главния прокурор. От много страници в този доклад, за което те си носят отговорност, са описани разликите за неплащане на такса за стотици милиони.

Има много фирми вътре, но тъй като вече прокуратурата се е заела, направили са изземвания, няма да ги коментирам като имена. Никъде в него не пише за футболен клуб Левски!

Не знам къде е връзката - никъде! А да не си платил такси, ако е вярно, редно ли е?

Редно ли е този доклад да бъде прибран и скрит? Този доклад, дошъл при мен, не касае което и да е физическо лице и футболен клуб. Къде има тук някъде футболен клуб "Левски"? Аз съм болен левскар, всички знаят. Трябва ли, като дойде този доклад, да го скрия?", каза премиерът по повод на слуховете за одържавяване на частните лотарии.

"Никой на никого не взима фирмата! Фирмата е негова, къде е одържавяването, къде е национализацията? Който не плаща такси, му се взима лиценза, фирмата му остава", отсече Борисов.

"Или бизнес, през който са минали 3 млрд. лв., не трябва да се проверява и не трябва да плаща данъци?

Той се обвързва и със закона за хазарта, който искаме да променим. Възложил съм на финансовия министър и Менда Стоянова, изрично трябва да бъде вписано, че не може дас е аутсорства, преотдава, да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с тази дейност. 

Изрично в решението, парламентът може да вземе подобно решение. Това е второто внушение - че едва ли не друг играч или други играчи, искат да се вкарат в тази сфера. Не - само държавата.

Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е верен, няма да от какво да се притесняват", обясни премиерът.

"Очаквам скоро време прокуратурата да излезе със своите заключения. Думите одържавяване и взимане на бизнеса, ги няма никъде", завърши темата министър-председателят, а после похвали МВР за акциите.

"Браво за тези акции. Толкова оръжия не бях видял в "Ролс Ройс", Емо, никой не очаква от "Ролс Ройс" да те нападнат", коментира той със задоволство акцията на МВР и помоли представителите на медиите да напуснат заседателната зала, за да започне заседанието на министрите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • LV-SOFIA - 18:54, 23 ян.

    DA AMA NE. VSICHKO E IGRA. ZAPALIANKOVZITE DA VIKAT PO TRIBUNITE A CHEFOVETE DA SI PALNIAT GUCHKITE. AIDE STIGA BATE BOIKO..

Напиши коментар

Коментари