петък, 24 януари 2020, 11:00 ч.

Срам!

СЕМ трябва да се закрие след като избра калинка от протестърите без стаж и диплома за шеф на БНР

BNews.bg

СЕМ трябва да се закрие след като избра калинка от протестърите без стаж и диплома за шеф на БНР

Избраният за генерален директор на БНР Андон Балтаков има две нарушения, които правят избора му нелегален. Той няма изрично посочения в закона стаж от 5 г. в радио, както и другия и също изрично посочен в закона като изискване стаж от 3 г. на ръководен пост. В добавка към това, има и фирма – също изрично забранено от закона. Последното беше основание Валерий Тодоров изобщо да не бъде допуснат до препитването и конкурса на финалния му етап.

Балтаков е резервният кандидат на кръга Цветанов, който чрез Нико Тупарев и неговите фирми управлява както СЕМ, така и националните медии. За източването през външните продукции и на телевизията, и на радиото вече текат разследвания от съответните органи – предаването на групировката Стани богат е христоматийният пример.

Вчера се разбраха и още интересни подробности около битието му. Оказва се, че той живее в къщата на друг от кандидатите за шеф на БНР, оглавявал радиото до лятото, и също принадлежащ към кръга на Цветанов – Тупарев – Александър Велев.

Става въпрос за престижен и доста скъп дом в Бояна, придобит в мандата му на държавен радиобос, който е деклариран пред КПКОНПИ само като терен – добър повод новият шеф на комисията Цацаров да разследва казуса. Той не беше единствената придобивка на Велев в мандата му в БНР – типично за хората на Цветанов, той си взе на смешна цена  не по-малко престижен и скъп апартамент в Лозенец. И за двата имота сме писали.
Интересно е, че преди Балтаков домашен съжител на Велев е

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Мунчо! - 12:47, 24 ян.

    Протестърите са алчни и безкруполни. Те затова се и продаваха на разни фондации от рода на "Америка за България". Тя, Америка, не знае къде се намира България на картата, но много и е зор за нея.

Напиши коментар

Коментари