петък, 24 януари 2020, 13:00 ч.

По време на дебатите по вота на недоверие

Карадайъ: Държавата е в колапс заради тежка некомпетентност

BNews.bg

Карадайъ: Държавата е в колапс заради тежка некомпетентност

Не само, че няма да се решат проблемите. Те са нови и тежки във всички сектори. Както и да го погледнете, г-жи и г-да от ГЕРБ, това е положението. Държавата е в колапс. Налице са доказателства за тежка некомпетентност. Това каза председателят на ДПС Мусафа Карадайъ по време на дебатите по вота на недоверие в Народното събрание. 

Убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани. "Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това а закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление. Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнати такива големи успехи, че само опозицията не може да ги види и оцени", посочи още председателят на ДПС. 

"Верни на инстинкта си за самосъхранение ГЕРБ извършиха персонални промени, за да се опитат да потушат напрежението и така смятат да продължат. Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е положението", допълни Карадайъ. "Нещата се влошават и не се подобряват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали причините. Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство", каза той. 

Според него след днешния дебат са важни политическите и управленски поуки. Той посочи, че ДПС са адекватни на изискванията за времето и със своята програма ще бъдат активни в привеждането в действие на зеления пакт на ЕС заедно с всички отговорни политически партии. Според него днешните дебати са за 10-годишна управленска немощ.

"Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. Да си пожелаем общо съгласие и общ успех в постигането на тази голяма цел. Няма време", допълни още Мустафа Карадайъ.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Да! - 01:23, 25 ян.

  Свободна от какво?

 • б - 20:18, 24 ян.

  костов трябва да бъде обесен, когато това стане българия ще е свободна.

 • 1 - 15:12, 24 ян.

  беновска пипа,на хидроинженера оформения маркуч

 • Беновска пипа - 13:58, 24 ян.

  Карадайъ, ами защо не излезе хидроинженера Доган да оправи поне проблема с водата, тоя крадлив търтей?

 • Да! - 13:15, 24 ян.

  3ATOBA: ИВАН КОСТОВ ПРЕМИЕР!

Напиши коментар

Коментари