събота, 25 януари 2020, 16:30 ч.

41-годишната жена от Црънча си отглеждала тумора 5 години

ЛЕКАРИТЕ В ШОК! Извадиха миома колкото новородено

BNews.bg

ЛЕКАРИТЕ В ШОК! Извадиха миома колкото новородено

Миома с размер на новородено бебе отстраниха лекари от акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Пазарджик от 41-годишна жена, съобщи говорителят на заведението Мариана Димитрова. Сложната операция за отстраняване на матката и тумора е извършена от началника на отделението д-р Илиян Траянов и екипа му.

Преди интервенцията се налага на пациентката два пъти спешно да бъде прелята кръв поради нисък хемоглобин. Самата операция продължава повече от час и завършва успешно. Отстраненият тумор е с тегло три килограма. Пациентката Иванка И. от пазарджишкото село Црънча е в стабилно състояние и днес за първи път, след операцията, е раздвижена.

Биологичен материал от отстраненият тумор е изпратен за хистологично изследване. Оперираната жена признава пред лекарите, че дълго време се е страхувала да потърси лекарска помощ. Преди два месеца отива в хирургично отделение на областната болница Пазарджик , където началникът д-р Георги Стоилов я оперира от апандицит. Той открива миомата и я съветва да потърси д-р Траянов и да не отлага нова операция. Така се стига до отстраняването на 3-килограмовата миома. Пациентката ще остане в болницата още 5 дни.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари