понеделник, 27 януари 2020, 17:29 ч.

Окончателен "развод"

Европарламентът е готов за раздялата с британските депутати

BNews.bg

Европарламентът е готов за раздялата с британските депутати

Без церемонии ще бъдат свалени и британските знамена, издигнати в институцията.

Европейският парламент е напълно готов за предстоящата раздяла с британските евродепутати, съобщиха представители на институцията, цитирани от БТА.

В сряда Европейският парламент ще гласува в Брюксел споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС. Документът ще бъде утвърден, ако бъде подкрепен с гласовете на повече от половината присъстващи в пленарната зала. Британските евродепутати също ще участват в гласуването, уточниха от ЕП.

Без церемонии между 31 януари и 1 февруари Европейският парламент ще свали трите британски знамена, поставени досега на видими места в институцията. Вече бе съобщено, че едно от знамената ще бъде предадено на Музея на европейската история в Брюксел. Останалите две ще бъдат запазени в протоколната служба и ще бъдат използвани при предстоящи посещения на британски гости на ЕП.э

Британските евродепутати вече са освободили офисите си в ЕП в Страсбург, но все още ползват помещенията в Брюксел. Те запазват правата си до 1 февруари, а след това трябва да върнат пропуските си и ще получат карти за достъп до институцията в качеството си на бивши евродепутати.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • goudbay - 17:35, 28 ян.

    vreme e veche stiga tolkova . ste gi vidim kakto sa sviknali da patuvat po EVROPATA? VISI...da vidite nie kak bexme...

Напиши коментар

Коментари