сряда, 29 януари 2020, 10:30 ч.

Вот на недоверие

Оцеля ли Кабинетът “Борисов-3” при четвъртия трус?

BNews.bg

Оцеля ли Кабинетът “Борисов-3” при четвъртия трус?

Кабинетът "Борисов-3" оцеля и при четвъртия вот на недоверие. 124 народни представители гласуваха "против", 102-ма "за" и 9 въздържали се. Опозицията - БСП и ДПС събраха само 102 гласа “за”, ГЕРБ, “Обединени патриоти” и осемте независими депутати гласуваха “против”, а “Воля” се въздържаха.

Първото гласуване по процедура бе отменено заради объркване в системата. "Системата не е виждала толкова народни представители и сее стресна", отбеляза Цвета Караянчева.

От опозицията отправиха критики, че в залата не присъства премиерът Бойко Борисов. Парламентарният шеф обаче обясни, че по правило, присъствието на министър-председателя не е задължително.

Атакистът Павел Шопов обаче натърти, че по-шокиращото е, че липсва новият зам.-председател Валери Симеонов. Десислав Чуколов пък се обърна към Караянчева, като отбеляза, че вероятно ги е срам от него.  

Причина за недоволството на опозицията този път бе провал на политиката по околната среда и водите.

Веднага след като вотът мина, Даниела Дариткова се обърна към опозицита с думите:"И слайд шоуто ви беше слабо."

Красимир Ципов пък отбеляза, че вносителите на вота за последните 30 години ясно са доказали, че не могат да се справят с проблемите.

Регистрираните депутати в пленарна зала бяха 156, по списък - 240.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Наблюдател - 16:57, 29 ян.

    Докато Магарешки и Болен са в парламента вот няма да мине. Те са на Боко ташаците.

  • Миро - 15:27, 29 ян.

    Eх! Нищо, скоро и това ще стане. То който и да дойде, все ще е по-добре.

Напиши коментар

Коментари