четвъртък, 30 януари 2020, 13:00 ч.

Ден втори

Продължава акцията на полицията и прокуратурата в офиси на Васил Божков

BNews.bg

Продължава акцията на полицията и прокуратурата в офиси на Васил Божков

Според адвокати на бизнесмена в момента се проверява колекцията от антични предмети на фондация „Тракия“

Продължава акцията на полицията и прокуратурата в офиси на Васил Божков.

Според адвокати на бизнесмена в момента се проверява колекцията от антични предмети на фондация „Тракия“. Сред тях има стотици безценни артефакти, които се съхраняват при специални условия. От други имоти пък се изнасят колекции с картини.

Същевременно по телефона за bTV Васил Божков каза, че е на Балканите и се страхува да се прибере в България

Васил Божков обясни, че е възнамерявал да се върне в България, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувал да се прибере.

„Нали ви казах генезиса и защо точно сега. Нека да остане за следващото интервю.

А дали ще бъда в студиото скоро. Не мога да Ви кажа. В тази ситуация или внушение за виновност, при тази процедура на Прокуратурата аз се опасявам да се върна в България. Ние живеем по времето на Гьобелс. Правим пропаганда. Той е виновен – той ще бъде изправен пред съда. Ако е виновен – дължи пари. Кои пари дължа. Или кои са тези престъпления, подбуда, даване на подкуп, опити за даване на подкуп. Дали могат да се намерят такива документи или такива доказателства в някои от офисите? Защо трябва да се изземат парите на работещи компании, да се арестуват хора, нямащи нищо общо? Точно как да се върна при това положение ми кажете? Даже аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват и какво се случва с мен в арест? Не знам“, коментира бизнесменът.

Божков каза, че вчера е била арестувана и съпругата му. Главният прокурор обаче не го потвърди.

„Правим това, което правим и по всички други дела стремим се всички тези криминални авторитети, за които ние смятаме че има доказателства за извършени престъпления да изправим пред българския съд. Това става с всички механизми, с които разполагат правораздавателните органи. Така че аз съм сигурен че ще направят колегите всичко възможно, за да си приберем господин Божков. И, вярвайте ми, ще направим всичко възможно да не се страхува, ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ“, каза Гешев.

Божков обяви, че досега никой от прокуратурата не се опитал да се свърже с него. Той уточни, че не е в Сърбия, но е в страна от балканите, която не е член на ЕС.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари